Vilka idrottsföreningar är aktivast på sociala medier i Sverige?

Vilka idrottsföreningar är aktivast på sociala medier i Sverige?

Det är svårt att säga vilka idrottsföreningar som är absolut mest aktiva på sociala medier i Sverige, eftersom det beror på hur man mäter aktivitet och på vilka plattformar man tittar på. Men nedan följer några exempel på idrottsföreningar i olika sporter som är aktiva på sociala medier och har en stor följarskara:

  • Fotboll: Malmö FF är en av de mest populära fotbollsföreningarna i Sverige och har en stor närvaro på sociala medier, med över 200 000 följare på både Facebook och Instagram. Andra stora fotbollsföreningar på sociala medier inkluderar AIK, Hammarby och Djurgårdens IF.
  • Ishockey: Färjestad BK är en av de mest framgångsrika ishockeyföreningarna i Sverige och har också en stor följarskara på sociala medier, med över 100 000 följare på både Facebook och Instagram. Andra stora ishockeyföreningar på sociala medier inkluderar Frölunda HC och HV71.
  • Basket: Södertälje Kings är en av de mest populära basketföreningarna i Sverige och har en aktiv närvaro på sociala medier, med över 10 000 följare på Instagram och över 6 000 följare på Facebook. Andra stora basketföreningar på sociala medier inkluderar BC Luleå och Norrköping Dolphins.
  • Handboll: Handbollsföreningen IK Sävehof är en av de mest framgångsrika handbollsföreningarna i Sverige och har en stor följarskara på sociala medier, med över 25 000 följare på Facebook och över 10 000 följare på Instagram. Andra stora handbollsföreningar på sociala medier inkluderar IFK Kristianstad och Alingsås HK.
  • Friidrott: Stockholmsklubben Spårvägens FK är en av de mest framgångsrika friidrottsföreningarna i Sverige och har också en aktiv närvaro på sociala medier, med över 6 000 följare på Instagram och över 3 000 följare på Facebook. Andra stora friidrottsföreningar på sociala medier inkluderar Turebergs FK och Hässelby SK.

Det finns såklart många fler idrottsföreningar i Sverige som är aktiva på sociala medier och som har en stor följarskara. Dessa är bara några exempel inom olika sporter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *