IK Sirius släpper dokumentärserie imorgon

IK Sirius släpper dokumentärserie imorgon

IK Sirius verkar tagit inspiration från storlag som exempelvis Tottenham, Juventus och Boca Juniors som är några av flera stora fotbollsklubbar som skapat sportdokumentärserier kring sina sportsliga handlingar. Imorgon, fredagen den 12 mars 2021, har deras dokumentärserie Inför Tomma Läktare premiär. Serien ger en inblick i bakom kulisserna i herrarnas A-lags frammarsch genom Allsvenskan i de sista fem matcherna under föregående säsong. En säsong som var mycket märklig för alla individer och föreningar men också en mycket framgångsrik säsong för IK Sirius.

Inför Tomma Läktare har gjorts i samarbete mellan IK Sirius och Lilla Produktionsbolaget. Sportdokumentärserien är i fem delar och ett avsnitt i veckan kommer att publiceras fram till seriepremiär den 10:e april.

– Vi har höga ambitioner med vår kommunikation om Sirius Fotboll. Den här produktionen är resultatet av ett pilotprojekt, och ett framtida format, som vi gärna spinner vidare på framöver. Vår ambition är att våra supportrar ska kunna komma närmare sin klubb.

Christer Abrahamsson, klubbdirektör Sirius Fotboll. Från Siriusfotboll.se

Läs mer om Inför Tomma Läktare på Siriusfotboll.se

Sportkommunikation.se om initiativet med sportdokumentärserien

Den här typen av kommunikation är väldigt engagerande för både supportrar som allmänt fotbollsintresserade personer. Detta kommunikativa medel berättar lika mycket om sportsliga prestationer som mänskliga relationer och politiska skeenden. 

Det finns en risk för att känsligt innehåll som kan vara skadligt för förening och individ kan läcka ut genom en sådan produktion. Är man dock tillräckligt aktsam så kommer inget sådant att ske. Det kan i viss grad till och med vara gynnsamt för produktion och förening om en “småkänslig” del läcker ut då den kan bli viral och få större spridning. I slutändan vill man ju nå ut med sitt kommunikativa innehåll för att på lång sikt stärka varumärket för klubben och individer.

Sportkommunikation.se ser framemot att följa Inför Tomma Läktare!

Vad tycker du om initiativet och kan IK Sirius vara det fotbollslag som är mest initiativtagande i sin marknadskommunikation? Lämna gärna en kommentar nedan.

One thought on “IK Sirius släpper dokumentärserie imorgon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *