Akropolis IF satsar på Esport

Akropolis IF satsar på Esport

Föregående säsong överraskade föreningens representationslag (herrar, damlag finns ej i föreningen) alla när de som nykomlingar i Superettan slutade på en berömvärd 5:en plats. 

I år har föreningen gjort en rad namnstarka värvningar som exempelvis de forna utlandsproffsen Daniel Larsson och Astrit Ajdarevic. 

Förutom denna sportsliga satsning gör föreningen även en satsning inom elektronisk sport, närmare bestämt med spelet FIFA2021 i eAllsvenskan som utgörs av klubbar i Allsvenskan och Superettan.

Spelarna som kommer representera Akropolis i eAllsvenskan 2021 är de två vännerna Kritijan Cosic och Michel Challma. Kristijan är en forna Akropolis-spelare som så sent som 2019 var med och vann Division 1 Norra med A-laget. Han är idag kontrakterad med IFK Haninge. 

Även Michel Challma har bakgrund som fotbollsspelare i bland annat Syrianska FC men har valt att lägga skorna på hyllan efter skadebekymmer.

Läs mer på Akropolisif.com

Marknadsansvarig ser möjligheter i en satsning inom esport

– Det känns väldigt roligt att kunna presentera denna satsning på eSport hos Akropolis, eSport är något som vuxit under senaste åren med deltagare och inte minst publikmässigt. Det är därför viktigt för oss som klubb att visa på att vi kan vara med i dessa sammanhang. På detta sätt kan vi också relatera till en annan typ av supportrar och attrahera nya partners.

säger marknadsansvarig Fredrik Sjödelius på Akropolisif.com

Sportkommunikation.se önskar Akropolis IF stort lycka till i både Superettan som eAllsvenskan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *